facebooktwitter instagram youtube

Notícies

Enfront de la LOMLOE

Estimades comunitats educatives dels centres de la Sagrada Família d’Urgell:

Com ja sabeu, el govern d’Espanya té en marxa el projecte de la LOMLOE. Es tracta de l’enèsima reforma educativa, sense cap pacte educatiu, que atempta greument contra el dret de les famílies a escollir l’educació per als seus fills, i dels centres com els nostres per oferir-la. Es tramita a tota velocitat al Congrés, en plena pandèmia i amb un estat d’alarma, amb el dret de reunió i manifestació limitats, i prescindint de les compareixences dels sectors afectats o d’experts durant la tramitació parlamentària.

En definitiva, un fons i unes formes impròpies d’una democràcia. La llibertat d’ensenyament és un pilar fonamental per a una societat democràtica i lliure. Aquest projecte posa en un gravíssim risc el seu exercici i és un primer pas per al desmantellament de la xarxa privada concertada, objectiu que molts sembla que persegueixin. Les dramàtiques circumstàncies que estem vivint s’estan utilitzant com a accelerador dels canvis precisos per aconseguir aquest fi.

Per aquest motiu, la nostra família de centres, present a Matadepera, El Masnou, Utrera, Viladecans, Lleida, Sabadell, Barcelona, Sevilla i Madrid, s’uneixen a la campanya Más Plurales, en contra de la tramitació de la LOMLOE. En aquesta mateixa pàgina s’estan recollint centenars de milers de signatures, i aspirem a arribar al milió. A més, des de les escoles s’estan proposant mobilitzacions i protestes, sempre respectant les imprescindibles mesures de seguretat i distància.

Mares, pares; alumnes; personal dels nostres centres, germanes: us animem a unir-vos de manera individual i també col·lectiva a aquesta campanya i les seves accions. I que ho feu al més pur estil janerià: amb senzillesa, amb profund respecte, amb esperit crític i amb rigor. Des del sentit de família i amb solidaritat, perquè la presència d’escoles com les nostres a la societat està amenaçada. I amb esperança. Quan molts ens posem d’acord de manera pacífica i ferma en defensar els nostres drets, la vida de tothom millora.

Una abraçada,

Equip de Suport a la Titularitat

Casa General de l’Institut de Germanes de la Sagrada Familia d’Urgell