facebooktwitter instagram youtube

Notícies

Notícies

Llavors. SafaUrgell

Per fi, ha arribat el dia! Avui tots els centres educatius de la Sagrada Família d'Urgell estrenem una peça audiovisual que hem creat amb molt d'afecte per a mostrar-vos la VIDA que hi ha a cadascun dels nostres col·legis, en els diversos punts de la geografia. Educar és un acte d'esperança i aquí tenim la llavor. Voleu veure-ho?

El trobareu AQUÍ!

Llegir més ...

Bon inici de curs!

Per als centres de la Sagrada Família d'Urgell és important sembrar la llavor de l'esperança, ho descobrireu molt aviat ;-) Però abans, us recordem que comencem junts un curs en el qual ens mobilitza el Pacte Educatiu Global i la cura i l'impuls de la Vida. Desitgem que tingueu un bon inici de curs! Abraçades i ànims per a tota la família janeriana :-)

Llegir més ...

Trobada Claves'21

El 14 i 15 de juliol de 2020 es va celebrar la trobada #Claves21 de manera virtual amb els equips directius i els coordinadors de Pastoral dels centres educatius SafaUrgell! És la tercera vegada que se celebra aquesta trobada anual, encara que va ser de manera virtual a causa de la situació actual.

L'Equip de Titularitat (ET), la Superiora General, mare Laura Garione, i les delegades mare Victòria i mare Aída van poder traslladar-se fins Los Molinos, a Madrid, i des d'allà i gràcies a la tecnologia es van mantenir connectats amb la resta d'equips repartits per Espanya i Andorra per seguir totes les activitats proposades, les oracions i els moments compartits. L'equip directiu de l'escola de Madrid també va poder desplaçar-se fins a la "sierra" madrilenya.

Moltes gràcies a tots per la vostra participació i bona predisposició en tot moment!

Llegir més ...

Calendari de Ràdio Estel - Catalunya Cristiana 2021

Compartim amb vosaltres un petit regal en forma de calendari per aquest any 2021, gentilesa de Ràdio Estel i Catalunya Cristiana. Inclou fragments de la tercera encíclica del Papa Francesc, Fratelli tutti. Que el gaudiu i que us resulti útil!

Llegir més ...

Situació actual a la Sagrada Família d'El Masnou

Aquí podeu consultar el comunicat sobre la situació del col·legi de la Sagrada Família d'El Masnou.

Llegir més ...

Feliç dia de la Beata Anna Maria

El dia 11 de gener és per a tota la família Janeriana el dia de la Beata Anna Maria Janer, la nostra fundadora, mare de tots dels nostres centres i de tots els que tractem de continuar la seva tasca.

Us desitgem un molt feliç dia d'Ana Maria a tota la família Janeriana, i especialment a totes les comunitats educatives de la Sagrada Família d'Urgell. Aquesta dona, d'una manera o d'una altra, ens ha reunit i unit a tots. I ens ha posat a l'abast l'oportunitat de compartir la tasca educativa al seu estil, inspirats per la seva manera compassiva i confiada d'optar per la Vida.

Un miracle d'Anna Maria? Cada vegada que, com a estudiant, aconsegueixes dominar això que ahir et semblava incomprensible; quan, com a educador, sents que ja has esgotat tots els recursos, però segueix desperta la tendresa en la teva mirada, i confies en els teus alumnes sigui com sigui; sempre que, com a pares, aconseguiu crear un entorn de seguretat per als vostres fills, en què l'exigència sempre és una oportunitat amorosa de créixer; com a personal d'administració i serveis, quan ens ensenyeu que tots estem al servei de l'altre, del més petit, del que menys pot; com a directiu, en descobrir aquesta energia que no saps molt bé d'on surt, i que t'impulsa a enfrontar-te cada dia a reptes que no sabies que eres capaç de superar, i els transformes en oportunitats per tal que la força creativa i l'atenció als detalls ajudin a fer d'aquest un món millor; i com a religiosa, quan amb la teva oració i la teva companyia ens mostres la importància de la presència que anuncia la Presència amb majúscules.

Estar al costat, saludar, dirigir-nos els uns als altres pels nostres noms, mirar-nos als ulls... en tants petits gestos està present la mare Anna Maria perquè ella els tenia.

Que tingueu tots un feliç dia, una feliç setmana i que arranqueu bé el trimestre.

Una abraçada de l'Equip de Titularitat

Llegir més ...

Bon Nadal!

Benvolguts amics de la Sagrada Família d'Urgell, benvolguts janerians:

Des de l'Equip de Suport a la Titularitat us volem desitjar molt bon Nadal.

Ens fa molt feliços descobrir com cadascun de vosaltres demostra quotidianament "paciència i infon esperança, vigilant de no sembrar pànic sinó corresponsabilitat. Quants pares, mares, avis i àvies, docents mostren als nostres nens, amb gestos petits i quotidians, com enfrontar-se i transitar una crisi readaptant rutines, aixecant mirades i impulsant l'oració". (Francesc, Carta apostòlica, Patris Corde).

Ha començat l'any del Patrocini de Sant Josep, tan vinculat al nostre carisma. Que ens inspirem en ell per seguir conreant aquests petits valors de tots els dies. Petits, però preciosos.

Una abraçada,

Berta, Graciela, Julia, Roser i Miguel

Llegir més ...

Enfront de la LOMLOE

Estimades comunitats educatives dels centres de la Sagrada Família d’Urgell:

Com ja sabeu, el govern d’Espanya té en marxa el projecte de la LOMLOE. Es tracta de l’enèsima reforma educativa, sense cap pacte educatiu, que atempta greument contra el dret de les famílies a escollir l’educació per als seus fills, i dels centres com els nostres per oferir-la. Es tramita a tota velocitat al Congrés, en plena pandèmia i amb un estat d’alarma, amb el dret de reunió i manifestació limitats, i prescindint de les compareixences dels sectors afectats o d’experts durant la tramitació parlamentària.

En definitiva, un fons i unes formes impròpies d’una democràcia. La llibertat d’ensenyament és un pilar fonamental per a una societat democràtica i lliure. Aquest projecte posa en un gravíssim risc el seu exercici i és un primer pas per al desmantellament de la xarxa privada concertada, objectiu que molts sembla que persegueixin. Les dramàtiques circumstàncies que estem vivint s’estan utilitzant com a accelerador dels canvis precisos per aconseguir aquest fi.

Per aquest motiu, la nostra família de centres, present a Matadepera, El Masnou, Utrera, Viladecans, Lleida, Sabadell, Barcelona, Sevilla i Madrid, s’uneixen a la campanya Más Plurales, en contra de la tramitació de la LOMLOE. En aquesta mateixa pàgina s’estan recollint centenars de milers de signatures, i aspirem a arribar al milió. A més, des de les escoles s’estan proposant mobilitzacions i protestes, sempre respectant les imprescindibles mesures de seguretat i distància.

Mares, pares; alumnes; personal dels nostres centres, germanes: us animem a unir-vos de manera individual i també col·lectiva a aquesta campanya i les seves accions. I que ho feu al més pur estil janerià: amb senzillesa, amb profund respecte, amb esperit crític i amb rigor. Des del sentit de família i amb solidaritat, perquè la presència d’escoles com les nostres a la societat està amenaçada. I amb esperança. Quan molts ens posem d’acord de manera pacífica i ferma en defensar els nostres drets, la vida de tothom millora.

Una abraçada,

Equip de Suport a la Titularitat

Casa General de l’Institut de Germanes de la Sagrada Familia d’Urgell

Llegir més ...

Inici del curs 20/21. COMPARTIM I LLIUREM LA VIDA

Estimades comunitats educatives de les escoles de la Sagrada Família d'Urgell, famílies, alumnes, treballadors i religioses:

Som l'Equip de Suport a la Titularitat, que presta el seu servei a totes les escoles de la nostra família janeriana, i volem treure el cap al vostre començament de curs.

Com molts de vosaltres, encara estem sortint de la sorpresa que aquesta pandèmia mundial ens ha portat. Una pandèmia que ens ha posat en crisi sanitària, econòmica i social. Però que, sobretot, ha posat en dubte la forma en què estan organitzades les nostres relacions i el grau de justícia social; el tracte que estem donant a la Terra, la nostra Casa Comú); el repartiment de la riquesa al món i a quina cosa li diem riquesa.

Però ni la sorpresa, ni la crisi ni la injustícia tenen l'última paraula. Volem compartir amb vosaltres que, com a família janeriana, estem més esperançats que mai en que aquesta situació és una oportunitat que, com a humanitat, tenim per aprendre, transformar-nos, créixer. Que ens pot ajudar a diferenciar el que realment importa del que és superflu. El que ens fa més humans del que obre bretxes insuportables entre nosaltres.

Alumnes dels centres SFU: gràcies perquè heu fet un enorme esforç aquests mesos enrere per adaptar la vostra manera de treballar, primer al confinament, i després a la “semipresencialitat”. Heu estat molt comprensius amb els vostres professors. Heu après. Us heu superat.

Volem transmetre la nostra gratitud a totes les famílies que seguiu confiant en els nostres centres per ajudar-vos en l'educació dels vostres nens i joves. Sou conscients que també són temps durs per a les nostres escoles i esteu donant suport responsablement i solidària, fins i tot en la part econòmica, perquè aquestes segueixin en peu. Gràcies de tot cor.

Bona part del personal dels nostres centres heu patit en les vostres carns les conseqüències d'aquesta crisi. Alguns perquè vosaltres mateixos us heu contagiat, o els vostres éssers estimats, amb desenllaços molt dolorosos en algun cas. Altres, perquè heu patit un ERTO o algun altre tipus de sacsejada en la vostra situació laboral. Durant el confinament vau inventar i vam estrenar una nova manera de ser escola que era desconeguda per a tothom. Mestres i professors, no heu deixat de la mà als vostres alumnes durant aquestes setmanes tan incertes. No tenim paraules suficients per expressar-vos el nostre reconeixement.

Els Equips Directius heu estat una làmpada que no s'ha apagat pràcticament a cap hora del dia ni de la nit, i heu sacrificat moltes hores de descans i de temps amb les vostres famílies per assegurar el servei i, com sempre feu, vetllar pel benestar de tots, des dels alumnes fins als vostres professors. Què faríem sense vosaltres?

Les religioses, presents en els nostres centres de maneres molt diverses, ens acompanyeu com Anna Maria, la Beata que també va recórrer camins de molt dolor; enmig de la guerra i la malaltia ella va ser comprensiva, confiada, es va reinventar i, com a làmpada, va vetllar per tots els que la van envoltar. Fem d'aquest curs tan diferent una experiència única. Una ocasió per aprendre, per Compartir i Lliurar la Vida.

Rebeu una abraçada janeriana i de cor de tots nosaltres. Bon curs 20/21.

Miguel Salamanca i Equip de Suport a la Titularitat
Madrid, 31 d'agost de 2020

Llegir més ...

Trobada Claves'20

El 14 i 15 de juliol de 2020 es va celebrar la trobada #Claves20 de manera virtual amb els equips directius i els coordinadors de Pastoral dels centres educatius SafaUrgell! És la segona vegada que se celebra aquesta trobada anual, encara que aquesta vegada va haver de ser virtualment per la situació actual. L'Equip de Suport a la Titularitat (EAT) i les delegades mare Victòria i mare Aída van poder traslladar-se fins Los Molinos, a Madrid, i des d'allà i gràcies a la tecnologia es va mantenir connectats amb la resta d'equips repartits per Espanya i Andorra per seguir totes les activitats proposades, les oracions i els moments compartits.

La darrera jornada de treball va comptar a més amb la presència virtual de la Superiora General, mare Laura Garione, que va voler dirigir-los unes paraules abans del tancament de la trobada. Moltes gràcies a tots per la vostra participació i bona predisposició en tot moment!

Llegir més ...