facebooktwitter instagram youtube

COL·LEGI SAGRADA FAMÍLIA D'URGELL DE MADRID

madridCONTACTE

smartphone

91 303 10 32


push pinAvenida de Palomeras, 88
28108 Madrid

world grid

http://www.safaurgelmadrid.com

facebook

twitteryoutube


NOSALTRES

El col·legi Sagrada Familia de Urgel de Madrid neix, amb uns signes d’identitat molt clars i forts, en un context difícil. En un temps en què l’educació era un bé necessari que s’obria pas entre l’analfabetisme, el creixement econòmic i l’adéu a la postguerra.
Les religioses de la Sagrada Família d’Urgell, inspirades per l’impuls renovador del Concili Vaticà II, decidiren buscar un lloc on el missatge de Jesús necessités sentir-se en la seva expressió més alliberadora, humil i esperançada.
Al 1961, després d’uns mesos en contacte amb el barri de Palomeras (Puente de Vallecas), la comunitat de religioses va col·locar la primera pedra del col·legi a l’avinguda de Palomeras 88. L’objectiu era construir una escola d’ensenyament primari a Vallecas per aportar formació humana i cristiana a la zona, llavors molt deprimida.
En obrir, 350 alumnes van rebre formació gratuïtament i s’obrí un internat apostòlic.
Les professores de llavors van treballar braç a braç amb les religioses, establint-se així una consciència que més de cinc dècades després ens defineix com a escola: la responsabilitat és de tots. Volem fer d’aquest centre el millor instrument al servei del creixement integral de la infància i la joventut de Vallecas.
Al llarg del temps, s’han esdevingut diferents fets a destacar en la nostra història:
- Cap al 1966: s’impartien classes d’ensenyament mitjà en règim nocturn. La nostra escola es convertí, llavors, en la Secció Filial número 4 de l’Institut Isabel la Católica. Es va construir una segona fase de l’escola per donar cabuda a aquests nivells d’ensenyament.
- Anys 70: comença a gestar-se l’adquisició d’uns terrenys contigus a l’escola. Van passar molts anys fins que es va poder col·locar la primera pedra de la segona ampliació, però.
- 1984: l’escola es fa mixta.
- 1995: comencen les obres als nous terrenys. Després de la inauguració de l’edifici, l’Ajuntament de Madrid honora la memòria de l’Anna Maria Janer, posant-li el seu nom a la plaça que hi ha davant del col·legi.

Més de cinquanta anys després de la fundació de l’escola, seguim creixent: reformes educatives, legislatives i organitzatives. Les generacions d’alumnes canvien cada cop més ràpid i els mitjans i mètodes han d’evolucionar per aconseguir preparar-los pel futur que ja està aquí. Un futur ple d’incerteses, però carregat d’esperança. Sempre amb el mateix esperit: el de la caritat feta servei, el d’estimar a Jesús en la persona que tenim al costat. Portem més de cinquanta anys obrint portes: portes d’entrada al col·legi, per les quals han passat moltes generacions, y portes de sortida a un món que espera ciutadans capaços de reinventar la realitat, de transformar el món, de fer-lo nou.

Per a saber-ne més: http://safaurgelmadrid.com/content/historia-del-colegio#sthash.11nQ2Hr6.dpuf

IMATGES

ETAPES EDUCATIVES

  • Educació Infantil
  • Educació Primària (programa bilingüe de la CAM)
  • Educació Secundària (programa bilingüe a 1r d'ESO)
  • Batxillerat (modalitats de Ciència i Tecnologia, Ciències Socials i Humanitats)

SERVEIS QUE OFERIM 

acollidamenjadorinfermeriaextraescolarsintercanvipractiquespsicopedagogiavenda

PROJECTES PEDAGÒGICS

La nostra escola es defineix com una escola inclusiva, en què tots hi tenen un lloc, tots hi progressen i tots són importants.
El nostre centre ofereix ensenyament bilingüe castellà - anglès i, per això, compta amb professors preparats i auxiliars de conversa nadius.
Els nostres docents despleguen diferents recursos i mètodes en funció de les necessitats concretes que es plantegen, però qualsevol d’aquests serà inclusiu i tendirà a valorar la singularitat de cadascú: aprenentatge per projectes, aprenentatge cooperatiu, utilització de les TIC, intel·ligències múltiples...


Si ESCULLS EL NOSTRE CENTRE, ELS TEUS FILLS ES TROBARAN COM A CASA: AQUEST ES EL NOSTRE COMPROMÍS. ESTEM CONVENÇUTS QUE NO CAL PREPARAR-LOS PER APRENDRE, PERQUÈ ELS INFANTS JA N’ESTAN DE PREPARATS PER A L’APRENENTATGE. EL QUE ÉS VITAL ÉS QUE SIGUIN FELIÇOS PER TAL QUE LA SEVA PRÒPIA CURIOSITAT I LES SEVES GANES DE FER LES COSES BÉ ENS GUIÏN DIA RERE DIA.