facebooktwitter instagram youtube

COL·LEGI SAGRADA FAMÍLIA DE LLEIDA

lleidaCONTACTE

smartphone

973.23.51.40


push pinc/ Democràcia, 20 
25007 Lleida

world grid

http://www.safalleida.com/

facebook

twitter google plus youtube

NOSALTRES

El col·legi Sagrada Família de Lleida va ser fundat per les Germanes de la Sagrada Família d'Urgell el 26 de setembre de 1889 i s'ubicà en un pis de la plaça de Sant Joan. L'edifici principal, que tenia forma d’H i que ara està ubicat al carrer Democràcia 20, el dissenyà l'arquitecte Celestí Campmany i es va inaugurar el 9 d'octubre de 1910.
Al 1936 el col·legi va ser requisat, es va convertir en local de la UGT i va patir lleugeres modificacions durant la Guerra Civil espanyola. Al 1939 es va restaurar l’edifici, es va ampliar el solar destinat a pati d’esbarjo i es va reprendre la tasca docent i el servei d’internat. La capella i la sala d’actes es van inaugurar l’any 1951. Al 1960, es va adquirir el pati adjunt que havia estat un dipòsit d’armes de l’exèrcit republicà durant la Guerra Civil. Més tard, es va fer una nova ampliació del pati i es va construir l’edifici de Lourdes (1965).
L'Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) es va constituir el 23 de maig de 1973. L’internat, que havia funcionat amb capacitat de fins a cent persones, es va tancar el juny de 1979. Al setembre de mateix any, es va iniciar la coeducació. El primer número de la revista Xivarri va aparèixer al Nadal de 1981. El primer Consell Escolar es va constituir al desembre de 1986.
Entre 1988 i 1989, es van remodelar la tercera i la quarta plantes de l’edifici principal per impartir l’ESO. Uns anys després, el col·legi va celebrar el seu centenari (26 de setembre de 1989) i durant tot el curs 1989-90 es van realitzar actes commemoratius.
Durant l’any 2003 es van construir noves aules per a la llar d’infants, el parvulari i educació primària, amb un nou pis entre la planta baixa i la primera planta de l’edifici principal. A partir del curs 2007/08, va entrar en funcionament el nou gimnàs de 350 m2 i al curs 2010/11 es va construir el nou pati per a educació infantil.
El col·legi està representat a la Taula d’Infància i Joventut de Democràcia i al Consell de la Zona 02 del centre històric. Oferim les nostres instal·lacions a la parròquia del Carme i a l'Associació de veïns del barri Noguerola i Segre.

La nostra missió és promoure la formació integral dels alumnes d’acord amb la concepció cristiana de la persona, de la vida i del món, per tal que arribin a ser persones lliures, responsables, solidàries i compromeses en la construcció d’un món més just i fratern. Al col·legi, treballem la millora continuada de totes les activitats amb eines de qualitat i fem avaluacions internes i externes per adequar l’acció educativa als interessos de les famílies que ens confieu l’educació dels vostres fills i filles.

IMATGES

ETAPES EDUCATIVES

  • Educació Infantil: Llar d'Infants i Parvulari
  • Educació Primària
  • Educació Secundària

SERVEIS QUE OFERIM

acollidamenjadorextraescolarspsicopedagogianatacio

PROJECTES PEDAGÒGICS 

- Pla de Pastoral de Centre, sota el lema ESTIMAR-TE I SERVIR-TE SEMPRE I EN TOT i que vol fer realitat l’estil educatiu de la Beata Anna Maria Janer.
- Projecte Estratègic Pedagògic, des del 2010, amb l’adequació del procés d’ensenyament-aprenentatge a les competències bàsiques.
- Pla Estratègic Pedagògic del procés d’ensenyament-aprenentatge des del 2011.
- Projecte d’Impuls a la Lectura (ILEC) des del 2013, que busca potenciar al màxim la competència lectora dels nostres alumnes.
- Informàtica a partir de 3 anys amb pissarres digitals interactives (12).
- Projecte Escola Multilingüe:
  o Aprenentatge de l’anglès a partir de P3
  o Taller d’expressió corporal en anglès al parvulari (P3, P4 i P5) 
  o Una hora més d’anglès a tots els cursos d’EP
  o Àrea de Plàstica a EP i ESO en anglès
  o Educació Física de 6è en anglès
  o Auxiliar de conversa nadiu en anglès a EP i ESO
  o Preparació i realització al Col·legi dels exàmens oficials de Cambridge
  o Estades d’estiu en anglès a la Molina i a l’estranger a EP i ESO
- Agenda 21 escolar de Lleida, per construir un món millor i més sostenible.
- Programa Salut i Escola a l’ESO, coordina els serveis educatius i els serveis sanitaris en accions de promoció de la salut i l’atenció a l’alumnat.
- Certificació ISO 9001:2008 que regula, des de l’any 2006, l’organització interna del Centre.


Si esculls el nostre centre, els teus fills CREIXERAN EN UN AMBIENT DE FAMÍLIA, DE LLIBERTAT I DE TREBALL.